İYTE Fotonik Bölümü Girişimcilik ve İnovasyon Lise Bilim Kampında Birinci Olan Lazer Sismoloji Projesiyle Büyük Başarı Elde Etti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Fotonik Bölümü, 1-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Lise Bilim Kampına katılım gösterdi ve büyük bir başarıya imza attı. Kamp süresince İYTE Fotonik Bölümü araştırma görevlisi Metin Tan tarafından verilen dersler, lise öğrencilerine fotonik biliminin temel prensiplerini ve uygulamalarını tanıttı.

Kampın sonunda, katılımcı öğrenciler kendi projelerini geliştirme fırsatı buldular. Yarışma formatında gerçekleşen projeler arasında jüri üyelerinin oylarıyla birinci seçilen proje, hem yaratıcılığı hem de teknik detaylarıyla dikkat çekti.

Birinci olan proje, lazer sismoloji alanında yeni bir algılayıcı tasarımı üzerineydi ve öğrencilerin bu alanda gösterdikleri ileri düzey bilgi ve beceriler, jüri üyeleri tarafından büyük beğeni topladı ve birinciliğe layık görüldü.

İYTE Fotonik Bölümü olarak, bilim ve teknolojiye meraklı gençleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler, genç yeteneklerin keşfedilmesine ve bilime olan ilgilerinin artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Tüm katılımcıları tebrik ediyor, birinci olan öğrencilere başarılarının devamını diliyoruz.