Dünya Fotonik Günü’nü IZPHOTECH’23 Etkinliği ile Kutladık

Dünya Fotonik Günü’nü, organize ettiğimiz ‘Talks on Photonics Science and Technologies @IZTECH’ etkinliği ile 23-24 Ekim tarihlerinde kutladık. 

Etkinliğimiz, Fotonik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Canan Varlıklı, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran ve TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Birinci gün Anvar Zakhidov, Viviana Clavería, Deepak Jain, Santosh Kumar, Mohammed Elamassie ve Martin Virte; ikinci gün ise Serdar Özçelik Anirban Dhar, Evren Mutlugün, Hakan Keskin, Serap Yigen ve Alper Ülkü sunumlarını gerçekleştirdi.

İki gün süren etkinlikte bilim insanları, lazer uygulamaları, fiber optik kablo ve ekran teknolojileri gibi başlıklar ile fotonik bilimi ve teknolojileri ile ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştı. Her sunum sonrasında izleyicilerin soruları cevaplanırken, sunum aralarında güncel ve gelecek fotonik teknolojileri hakkında konuşmalar gerçekleştirildi.

Bu özel günü bizimle kutlayan kıymetli katılımcılara, organizasyona destek olan lisans ve lisansüstü öğrencilere ve öğretim elemanları Prof. Dr. Canan Varlıklı, Doç. Dr. Hasan Göktaş, Ar. Gör. Metin Tan ve Ar. Gör. Hakan Bozkurt’a teşekkürlerimizi sunarız.

Önümüzdeki sene tekrar görüşmek üzere…

Etkinlik Kitapçığı için tıklayınız.