Bölümümüz Öğrencisi Zeynep Saatcı’nın Önderliğindeki Ekip, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Teknolojik Tasarım Kategorisinde Bölge Birinciliği Kazandı

Bölümümüz 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Saatcı’nin destek verdiği lise ekibi, 55. kez düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Teknolojik Tasarım-Giyilebilir Teknolojiler alanında bölge birinciliği kazandı.

Projede, makine öğrenimi teknikleri kullanılarak Parkinson hastalarında gözlenen donma fenomenini tespit ve hastaya uygun uyarı sağlamayı amaçlayan bir sistem geliştirildi.

Bilimsel araştırma, inovasyon ve topluma katkı eksenlerinin tümüne katkı sunan projeleri için öğrencimiz Zeynep’i ve ekibi kutluyor, ülkemiz ve dünya genelinde başarılarının devamını diliyoruz!