4. Sınıf Öğrencilerimiz İlgim Efetürk ve Eylül Çağla Ersöz, 9-10 Ekim 2023 Tarihlerinde Barcelona’da Gerçekleştirilen “OPTICS2023 2nd International Conference and Expo on Lasers, Optics & Photonics” Toplantısına Katıldı

4. sınıf öğrencilerimiz İlgim Efetürk ve Eylül Çağla Ersöz, 9-10 Ekim 2023 tarihlerinde Barcelona’da gerçekleştirilen “OPTICS2023 2nd International Conference and Expo on Lasers, Optics & Photonics” toplantısına katıldılar.
Prof. Dr. Dieter Bimberg, Prof. Dr. Edik U. Rafailov, Prof. Dr. Anna Backerra’in liderlik ettiği ve alanda pek çok deneyimli ismi ağırlayan toplantıda, İlgim Efetürk lisans seviyesindeki tek davetli konuşmacı olarak “An Integrable Optical Imaging Approach to Overcome Kit-Specificity in Lateral Flow Diagnostics” başlıklı çalışmasını sundu. İlgim Efetürk’ün çalışmasının deneysel aşaması, 2023 başında İYTE-Fotonik Bölümü ve İzmiri Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) arasındaki işbirliği ile başlayan bitirme tezi kapsamında ve Prof. Dr. Canan Varlıklı, Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı, Ege Gökçe Savaş, Ekrem Tınaz ve Hakan Bozkurt katkılarıyla yürütüldü.
İYTE-Fotonik Bölümümü öğrencilerimizi en iyi şekilde temsil eden Eylül Çağla Ersöz ve İlgim Efetürk’ü kutluyor, kendilerini şekillendirme süreçlerindeki yolculuklarının keyifle devam etmesini yürekten diliyoruz.