2023-2024 Akademik Yılı Teknik Gezileri – Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü

28 Mart 2024 tarihinde PHOT 444 Nanoteknolojik Enerji Uygulamaları dersine kayıtlı bir grup lisans öğrencimizle birlikte, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’ne bir teknik gezi düzenlendi. Yapılan gezimizde, yeni ve gelişen fotovoltaik aygıt teknolojilerine yönelik malzeme üretim, yapısal karakterizasyon, aygıt üretim ve karakterizasyon, mevcut silisyum teknolojisine dayalı panel laminasyon süreçleri ve kurulu sistem izlemelerinin yanı sıra, güneş enerjisinin biyo kütle ve gıda kurutma araştırmalarında kullanımına dair pilot sistem hakkında da bilgi alındı. Tüm Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü çalışanları ve kadrosuna teşekkür ederiz.