Prof. Dr. Ömer İlday’dan İYTE’de İlham Verici Bir Konuşma

7 Ekim 2024’te Fotonik Bölümü olarak, lazer alanının önde gelen isimlerinden Ruhr Üniversitesi’nden Prof. Dr. F. Ömer İlday’ı ağırladık. “Modelocking vs. Laser-Induced Patterns: A Tale of Two Self-Organized Phenomena” başlıklı, Tümleşik Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen bu ders niteliğindeki konuşmada, Prof. İlday iki saat boyunca modelocking ve lazerle indüklenen desenlerin kendiliğinden örgütlenme süreçlerini derinlemesine inceledi ve karşılaştırdı.

90’a yakın kayıtlı izleyicinin katıldığı etkinlikte, çoğunluğu İYTE’liler, özellikle de ışık bilimi ve mühendisliği alanında kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler oluşturdu. Prof. İlday’ın disiplinler arası araştırmalarından ve bu alandaki öncü çalışmalarından etkilenen katılımcılar, etkinlik sonunda sorularıyla tartışmaya katkıda bulundu.

Bu etkinlik, İYTE Fotonik Bölümü’nün uluslararası bilim insanlarını ağırladığı ve öğrencilerin ufuklarını genişleten önemli buluşmaların bir yenisi olarak kayıtlara geçti.