Fotonik Bölümü 1. Sınıf Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

3 Ekim 2024 tarihinde Fen Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği oryantasyon etkinliği kapsamında, bölümümüze yeni katılan 1. sınıf öğrencileri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Bu etkinlik, öğrencilerin bölüm öğretim üyeleriyle tanışmaları ve bölümdeki akademik süreçler hakkında bilgi almaları açısından önemli bir buluşma oldu.

Etkinlikte, öğrencilerden akademik başarı ve bilimsel çalışma konusunda neler beklendiği üzerine kapsamlı bir konuşma yapıldı. Ayrıca, bölümümüzün son sınıf öğrencilerinden Zeynep Saatcı ve mezunumuz Buğra Şen, kendi tecrübelerini aktararak öğrencilere yol gösterdi. Kendi eğitim ve kariyer yolculuklarını anlatarak, hem akademik hem de profesyonel hayatta karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar hakkında bilgi verdiler.

Toplantıya, İYTE Optik ve Fotonik Topluluğu başkanı Hasan Kılınç ve IEEE Photonics Society başkanı Sümeyye Meryem Çöpür de katıldı. Topluluk başkanları, öğrencilere toplulukların sunduğu etkinlikler, projeler ve bilimsel çalışmalara katılım fırsatları hakkında bilgi vererek yeni üyeleri topluluklarına katılmaya teşvik ettiler.