Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Sevinçli, Lise ve Ortaokul Öğrencilerine Bilim, Teknoloji ve Fotonik Anlattı.

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Sevinçli bilim ve teknolojiye ilgiyi artırmak amacıyla Mart ve Mayıs aylarında gerçekleşen iki önemli etkinlikte ortaokul ve lise öğrencileriyle buluştu.

29 Mart’ta ODTÜ Geliştirme Vakfı Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Şenliği Etkinliği’ne katılan Doç. Dr. Sevilay Sevinçli, “Bilim İnsanı Neler Yapar?” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencilere bilimin gücünü ve bilim insanlarının topluma olan katkılarını vurgulayan Sevinçli, gençlerin bilimsel meraklarını ve araştırma tutkularını canlandırdı.

9 Mayıs’ta ise ODTÜ Geliştirme Vakfı Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Sevilay Sevinçli, “Işığı Durdurmak: Bilim Kurgudan Gerçeğe” başlıklı bir konuşma yaptı. Işığın durdurulmasıyla ilgili bilim kurguyla gerçek bilimi bir araya getiren etkileyici bir sunum gerçekleştiren Sevinçli, öğrencilere fotonik alanındaki heyecan verici gelişmeleri aktardı ve gelecekteki kariyer fırsatları hakkında bilgi verdi.